Emilebilir hemostat kanla temas ettiğinde, 3-4 dakika içinde pıhtı oluşumunu sağlayarak kahverengimsi-siyah jelatinimsi bir kütle oluşturur.

Reoxcel marka hemostatlar, genel itibariyle tüm yaralanmalara karşı güçlü dokusu sayesinde hızlı ve bakterisidal etki sağlamak üzere geliştirilmiştir. Reoxcel kanama durdurucuların yapısı oldukça güçlü dokunmaktadır, Reoxcel’in güçlü dokusu sayesinde cerrahi müdahale sırasında kopma veya dağılma yaşamazsınız. İmplantasyon bölgesinde doku reaksiyonu olmadan hızlı ve etkili bir şekilde (3-4 dakika) koagülasyon oluşur ve hemostaz sağlanır, takibinde 1-2 hafta içerisinde vücut tarafından tamamen çözünerek emilir.

Reoxcel Kanama Durdurucuların Kullanım Alanları

Hafif kanamalı bölgelerden daha ağır kanamalı bölgelere minimum zaman ve emek ile mükemmel koruma sağlayan bitki bazlı (okside rejenere selüloz) Reoxcel marka emilebilir hemostatik ajanlar, kanamanın şiddetine ve dokuya göre farklı boyutta ve şekillerde üretilmektedir. İnce düz kumaş yapısında (Reoxcel) veya kalın düz kumaş yapısında (Reoxcel Sigma Knit) ya da 7 katlı ayrıştırılabilir lifli yapıda (Reoxcel Fibril) ve tek katlı lifli yapıda (Reoxcel Snow), hatta toz formunda (Reoxcel Powder) olan Reoxcel marka hemostatlar; parankimöz organ kanamaları, kapiler kanamaları ve cerrahi operasyonlarda reseksiyon bölgelerindeki kanamaları kesmek için tasarlanmıştır. Ulaşılması zor alanlarda kullanım rahatlığı sağlayan ve vücut içerisinde kolaylıkla kontrol edilebilen Reoxcel hemostatlar diğer hemostatik prosedürlerin uygulanamaz olduğu durumlarda hızlı ve etkili sonuçlar almak üzere kanamayı durdurmak için kullanılır.

Hemostaz Nedir?

Kısaca travma veya cerrahi işlem sırasında dokunun yara alması, kopması ya da kesilmesi sonucu meydana gelen kanamanın durdurulması, doku hasarının tamirini takiben, kanın pıhtılaşması ve sonrasında bu pıhtının eritilmesi işlemine hemostaz denir.

Koagülasyon Nedir?

Kısaca pıhtı oluşumu olarak bilinen koagülasyon, kandaki birçok protein veya koagülasyon faktörünün kimyasal reaksiyonu sonucu fibrin formasyonu ile sonuçlanan bir mekanizmadır.

Reoxcel Kanama Durdurucuların Etki Mekanizması

Emilebilir Reoxcel hemostatlar kanla temas ettiğinde 3-4 dakika içerisinde pıhtı oluşumunu sağlayacak kahverengimsi – siyah jelatinimsi bir kütle oluşturur. Doku üzerinde oluşan bu jelatinimsi kütle, kan pulcuklarının yapışabildiği fiziksel bir yapı olarak davranır. Kan pulcuklarının yığılması ve pulcuk- fibrin plağının oluşumu ile koagülasyon (pıhtılaşma) gerçekleşir ve kanamanın durması sağlanır. Emilme (absorbe) özelliği taşıyan Reoxcel kanama durdurucular dokudan alınmadığında 7-14 gün içerisinde vücut tarafından tamamen emilerek yok olur.

Reoxcel Kanama Durdurucuların Etki Süresi

Günümüzde bir çok cerrahi alanda diğer hemostatik prosedürlerin uygulanamaz olduğu durumlarda uygulanmak üzere geliştirilen Reoxcel marka hemostatik ajanların etki mekanizması, içeriğinde bulundurduğu okside rejenere selüloz (ORC) (polianhidro glukuronik asit) sayesinde hızlı ve steril bir şekilde gerçekleşmektedir. Uygulandıktan yaklaşık 3-4 dakika içerisinde kanda pıhtılaşma sağlanıp, 7 ila 14 gün içerisinde ise vücut tarafından tamamen emilimi sağlanan Reoxcel hemostatik ajanlar, bu süreçte gram – ve gram + olmak üzere 40 çeşit mikroorganizmaya karşı antibakteriyel etki göstermektedir.